Lieldienu dekorāciju idejas

7 idejas Lieldienu dekorācijām un izklaidei

Lieldienas nes sev līdzi sajūtas par pavasari, siltāku laiku un košām krāsām kā dabā, tā mājās. Tev patīk katrus svētkus padarīt patiesi īpašus? Mums arī, tāpēc esam Tev apkopojuši dažas lieliskas Lieldienu dekorāciju idejas. Izmēģini tās jau tūlīt!

Lieldienu brīvdienas ir viens no pavasara gaidītākajiem laikiem. Un kāpēc gan ģimenes vai draugu lokā tā pa īstam neizbaudīt vēl vienus svētkus? Lai Lieldienas padarītu patiesi īpašas, nepieciešams pavisam nedaudz. Tieši tāpēc mēs Tev esam sagatavojuši dažas idejas Lieldienu izklaidei un pašdarinātām dekorācijām. Priecīgi būs kā bērni, tā pieaugušie.

 

1. Dzijas baloni Lieldienu saldumiem

Ja Lieldienu svinētāju pulkā būs bērni, viņi būs sajūsmā par Lieldienu olām, kas piepildītas ar saldumiem. Kā tādas pagatavot? Tev būs nepieciešami nelieli baloni, mazas šokolādes oliņas vai citi saldumi, dzijas kamoliņi Tevis izvēlētās krāsās, PVA līme un otiņa. Vispirms piepildi neuzpūstus balonus ar saldumiem, tad piepūt tos vēlamajā izmērā un aizsien. Bagātīgi nozied balonus ar PVA līmi un aptin ap iem dziju. Kad tas paveikts, uzklāj uz dzijas PVA līmi. Novieto tos drošā vietā uz vismaz 24 stundām, lai līme kārtīgi izžūst. Kad tas izdarīts, pārdur balonus un izvelc visas to daļiņas no dzijas olas. Gatavs!

Lieldienu dekorācija saldumiem.

 

2. Krāsojamās Lieldienu olas

Pēdējā laikā lielu atsaucību guvušas krāsojamās grāmatas, kas paredzētas arī pieaugušajiem. Krāsošanas process ļauj mazināt stresu un var būt jauka Lieldienu izklaide kā pieaugušajiem, tā bērniem. Uzzīmē vai izprintē krāsojamās lapas ar Lieldienu olām, izliec tās ikvienam pieejamās vietās kopā ar zīmuļiem vai krītiņiem. Ja vēlaties, varat sarīkot krāsošanas konkursu un balsot par skaistāko olu.

Lieldienu-olas-krāsojamās-Visas-Dāvanas

 

3. Olu ligzdiņas

Šis gaumīgais lieldienu rotājums mājās ienesīs sajūtas jebkurā vietā. Lai to izveidotu, Tev nepieciešama vāze ar koka zariem, labi izskatīsies pūpola zari. Vajadzēs arī baltas un brūnas olas, mazliet dekoratīvos salmus, raibus oļus (tos vari nokrāsot), zobu bakstāmos kociņus, diegu, līmi un īlenu vai nazi ar spicu galu. Vispirms ar īlenu uzmanīgi iedur olas sānā un izplēs čaumalu ap izdurto caurumu (kā attēlā). Kad tas izdarīts, izlej olas saturu un izžāvē to. Izdur nelielu caurumu arī olas augšpusē, lai varētu caur to izvērt diegu. Sagriez diegu sev vēlamā garumā un pie viena gala piesien aptuveni centimetru garu kociņu (tam var izmantot zobu bakstāmo kociņu). Kociņš ļaus nostiprināt diegu olas iekšpusē. No dekoratīvajiem salmiem izveido nelielu ligzdiņu un pielīmē to pie olas pamatnes. Tad uzmanīgi ieliec tajā oli un olas ligzdiņu iekarini koka zarā.
Lieldienu-dekoracija-Visas-davanas

 

4. Dekorācija Lieldienu svētku galdam

Lai to izveidotu šo galda dekorāciju, nepieciešama sešu olu kastītes pamatne, sešas olas, zelta krāsas baloniņš un nelieli ziediņi. Vienā olas galā izdur pietiekami lielu caurumu, lai pa to izlietu olas saturu. Kad tas izdarīts, izžāvē tās un nokrāso zelta krāsā. Noliec tās žāvēties, tad saliec olas kastītē – dažas ar caurumu uz leju, bet citās ielej nedaudz ūdens, ieliec ziedus un novieto kastītē starp pārējām olām.

Lieldienu-galda-dekoracija-visas-davanas

 

5. Saldumu dekorēšana

Ja jūsu mājās paredzēta saldumu meklēšana, šī ideja būs tieši laikā. Tam Tev būs nepieciešams balts papīrs vai kartons, zīmulis, šķēres, caurumsitējs un konfekte uz kociņa. Vispirms uz balta papīra uzzīmē formu, ko vēlies izgriezt, izgriez to un izsit tajā divus caurumus (aptuveni 2 centimetru attālumā vienu no otra) un izver caur tiem konfektes kociņu.

lieldienu-rotajumi-visas-davanas

 

6. Lieldienu diedzējumi

Lai izgatavotu šo dekorāciju, būs nepieciešama olu kastīte, čaumala no pus olas, nedaudz zemes, un sēklas diedzēšanai. Olu kastīti sagriez tā, lai iegūtu atsevišķas pamatnītes vienai olai. Ieliec tajā olu čaumalu, ieber tajā zemi, zemē ierušini sēklas un nedaudz aplej. Novieto to gaišā vietā un neaizmirsti apliet!
Lieldienu-diedzejumi-visas-davanas

 

7. Lieldienu zaķa ligzda

Lai pagatavotu šo dekorāciju, Tev vajadzēs vijīga koka zarus, baltas olas, zilu (vai citu sev iemīļotu) krāsu olām, zelta krāsu un otiņu. Vispirms no koka zariem uzvij ligzdu. Ja paredzēts to novietot, piemēram, galda vidū, vari pīt arī vainagu. Novāri, nokrāso olas un nožāvē tās. Tad paņem zelta krāsu, iemērc tajā otu un velc pirkstus pa otas sariem savā virzienā, ļaujot krāsai sapunktot olu.

Lieldienu-olas-visas-davanas

 

Esi gatavs radīt Lieldienu noskaņu? Vairāk ideju dekorācijām atradīsi te.

Adventes kalendāri – pašdarinātu pārsteigumu idejas

Ziemassvētku sagaidīšana ir pats skaistākais un interesantākais laiks gadā, it īpaši ja decembris iesācies tik sniegbalts, kā šogad. Katras nedēļas svētdienā mēs aizdedzinām par vienu sveci vairāk savā adventes vainagā. Taču kā ar adventes kalendāriem –  vai tie ir daļas no Tavas ģimenes Ziemassvētku tradīcijām? Ja nē, tad mēs pastāstīsim vairāk par šo lielisko svētku […]

Lasīt tālāk

Dāvināt dāvanu karti: bezpersoniski vai gudri?

Viedokļi par to, kas ir laba dāvana atšķiras. Vienam patīk dažādi mīļi dekoratīvi sīkumi, tikmēr cits priekšroku dod tikai un vienīgi praktiskām dāvanām, kurām spēs rast pielietojumu ikdienā. Mūsdienu dzīves ritms cilvēkus mudina veikt pārdomātākus pirkumus, līdz ar to – pārdomātākas dāvanas. Taču ko dāvināt kādam, kam nekā netrūkst? Lasi un uzzini, kāpēc dāvināt dāvanu karti […]

Lasīt tālāk

5 sirsnīgas dāvanas kāzu svinībās

Jau kopš sen seniem laikiem iecienītākais kāzu rīkošanas laiks bijis vasaras vidus un septembra sākums. Dažiem svarīgu lomu spēlē laikapstākļi, citiem tie ir zīmīgi pirmās tikšanās reizes datumi, vēl kāds piesaista ezotēriku, izrēķinot labvēlīgāko datumu ar numeroloģijas palīdzību. Jebkurā gadījumā, arī Tavā rīcībā noteikti jau nonācis kāds kāzu ielūgums un plānotais datums ir teju vai aiz stūra. Ko vilkt? Kā izbrīvēt laiku darbā? Taču pats svarīgākais – ko tad īsti dāvināt jaunajam pārim?

Lasīt tālāk