pašdarinātas dāvanas

5 oriģinālas un pašdarinātas dāvanas

Iepazīsties – 5 oriģinālas un pašdarinādas dāvanas. Iepriecini kādu ar unikālu, veikalā nenopērkamu dāvanu – un tas viss ar nelielām izmaksām.

Paša rokām darinātas dāvanas ir ne tikai kaut kas oriģināls un veikalos nenopērkams, bet arī sirsnības un darinātāja sirds siltuma pildītas. Turklāt tās neprasa lielus materiālus ieguldījumus, jo dāvanas var pagatavot no visparastākajām lietām, kas atrodas tepat mājās. Protams, tam jāveltī radoša iedvesma, pacietība un laiks, kas mūsdienas steigā ir palicis tāds dārgumus, ka reti to kādam vai kam veltām.

 

1. Pārsteigumu burka saimniecei

Nepieciešams caurspīdīgs trauks, krāsaina lentīte un krāsaina kartona gabaliņš, kuru var izmantot gan novēlējuma uzrakstīšanai, gan burkas satura norādei. Dāvanas pildījumam var izvēlēties dažādas krāsas kaltētos augļus, piemēram, žāvētie āboli, plūmes, ķirbji, sukādes, ananāsi, rozīnes, vai arī izmantot dažādus putraimus, rīsus, dažāda lieluma un krāsas kaltētos zirņus un pupiņas. Burciņu var piepildīt ar sastāvdaļām kūciņu pagatavošanai. Galvenais, visu šo pildījumu burciņā sabērt slāņiem, turklāt, ievērojot, lai katrs slānis pēc iespējas vairāk kontrastētu ar blakus esošo. Pēc tam burku aiztaisa, pārsienot vāciņu ar dekoratīvu lentīti.

 

dāvana

 

Var arī burkas vāku pārklāt ar izgrieztu tematisku, krāsainu auduma gabalu un tad apsiet ar lentīti. Beigās piestiprinām vēlējuma kartiņu, kurai nav jābūt greznai – vienkārša cieta papīra loksnīte. Tā sanāk gana vizuāli baudāma un saimniecībā noderīga dāvana.

 

dāvana

 

2. Smaržīgais rotājums

Lai tiktu pie pavisam vienkāršas, bet jaukas dāvanas, vajadzīgs pavisam mas. Smaržīga apelsīnbumba, ko var pakārt gan eglītes zarā, gan istabā radīs īstu svētku sajūtu. Nepieciešams: apelsīns, spilgti oranža stingra un samērā tieva lentīte, krustnagliņu sauja. Apsienam lentīti ap apelsīnu, kā parādīts zīmējumā zemāk, tādējādi izveidojot it kā diegā pakārtu bumbuli. Tad saspraužam krustnagliņas ar aso galu uz leju, bet zaraino uz āru , vienmērīgi pārklājot visu apelsīna virsmu. Rotājums gatavs!

 

Mandarīni, dāvanas

 

3. Foto mozaīka

Izvēlamies kādu mīļu un veiksmīgu fotogrāfiju datorā, kādā no grafiskajām programmām pielietojam tai melnbalto vai izgaismojuma efektu. Tad šo fotogrāfiju izprintējam uz balta caurspīdīga papīra loksnes. Tad sagriežam doto fotogrāfiju deviņos vienmērīgos kvadrātos. Nepieciešamas deviņas visvienkāršākās baltas (kaut gan var arī nebūt baltas) flīzes, kuras pārklājam ar papīra līmi un uzmanīgi izvietojam izgrieztos fotogrāfijas gabaliņus uz katras no flīzēm. Ļaujam tam nožūt. Lai mozaīku varētu piekarināt pie sienas, pielīmējam flīzes atbilstošā secībā uz smalka koka rāmīša, kurā ietaisām āķi karināšanai. Pamatīgāks darbs, bet kas beigās par gandarījumu un skaistu, personalizētu sienas dekoru!

 

davana-mozaika

 

4. Gaismas tasīte

Nepieciešami pusizdegušu sveču gali, kas noteikti katram mājās kaut kur ir sakrājušies. Tos var arī izņemt no jaunām tējas svecēm. Jāsadabū diegs deglim un visbeidzot, darinājuma veiksmes atslēga – unikāla, sena krūzīte. To gan būs jāpacenšas pameklēt, piemēram, bēniņos, kur varētu glabāties pāri palikušie trauki no senām, pussaplēstām servīzēm, kuras vairs nav lietojamas, bet kā mantojumu no vecvecmammas žēl veltīgi mest ārā. Šādas krūzītes var atrast arī krāmu tirgū, vai, ja varat atļauties mazliet lepnāku pirkumu, kādā antikvārā veikaliņā.

Izkausēto parafīnu vai sojas vasku jāsalej krūzītē, pa vidu ievietojot degļa diegu. Var piešķirt svecei arī kādu aromātu, kausējot parafīnu, tam piepilinot kādu no smaržeļļiņām. Var arī parafīnu iekrāsot vai arī ielikt tajā kādu kaltētu ziedu.

 

Visas dāvanas - svece

 

5. Mīkstie kubi

Ja pie rokas ir šujmašīna, tad nemaz nebūs grūti pagatavot šāda veida dāvaniņu, kas lielākā formātā var būt noderīga pieaugušajiem kā sēžamais pufs, mazākā formātā – bērniem kā droša rotaļlieta, no kuras nevar dabūt zilumus. Nepieciešami tikai seši dažādu košu krāsu auduma kvadrāti, kurus sašūt kopā un piepildīt ar kaut ko mīkstu, piemēram, poliesteru. Audumu nav speciāli jāpērk vai jāizvēlas, katrs kvadrāts var būt ar savu rakstu un krāsu salikumu. Turklāt kvadrātus var izgriezt no nevajadzīgu apģērbu gabaliem, kurus grasījāties jau sviest ārā.

visas dāvanas kubi

 

 

 

 

09/12/2015

Adventes kalendāri – pašdarinātu pārsteigumu idejas

Ziemassvētku sagaidīšana ir pats skaistākais un interesantākais laiks gadā, it īpaši ja decembris iesācies tik sniegbalts, kā šogad. Katras nedēļas svētdienā mēs aizdedzinām par vienu sveci vairāk savā adventes vainagā. Taču kā ar adventes kalendāriem –  vai tie ir daļas no Tavas ģimenes Ziemassvētku tradīcijām? Ja nē, tad mēs pastāstīsim vairāk par šo lielisko svētku […]

Lasīt tālāk

Dāvināt dāvanu karti: bezpersoniski vai gudri?

Viedokļi par to, kas ir laba dāvana atšķiras. Vienam patīk dažādi mīļi dekoratīvi sīkumi, tikmēr cits priekšroku dod tikai un vienīgi praktiskām dāvanām, kurām spēs rast pielietojumu ikdienā. Mūsdienu dzīves ritms cilvēkus mudina veikt pārdomātākus pirkumus, līdz ar to – pārdomātākas dāvanas. Taču ko dāvināt kādam, kam nekā netrūkst? Lasi un uzzini, kāpēc dāvināt dāvanu karti […]

Lasīt tālāk

5 sirsnīgas dāvanas kāzu svinībās

Jau kopš sen seniem laikiem iecienītākais kāzu rīkošanas laiks bijis vasaras vidus un septembra sākums. Dažiem svarīgu lomu spēlē laikapstākļi, citiem tie ir zīmīgi pirmās tikšanās reizes datumi, vēl kāds piesaista ezotēriku, izrēķinot labvēlīgāko datumu ar numeroloģijas palīdzību. Jebkurā gadījumā, arī Tavā rīcībā noteikti jau nonācis kāds kāzu ielūgums un plānotais datums ir teju vai aiz stūra. Ko vilkt? Kā izbrīvēt laiku darbā? Taču pats svarīgākais – ko tad īsti dāvināt jaunajam pārim?

Lasīt tālāk