girl-1357485

Dāvināt dāvanu karti: bezpersoniski vai gudri?

Viedokļi par to, kas ir laba dāvana atšķiras. Vienam patīk dažādi mīļi dekoratīvi sīkumi, tikmēr cits priekšroku dod tikai un vienīgi praktiskām dāvanām, kurām spēs rast pielietojumu ikdienā. Mūsdienu dzīves ritms cilvēkus mudina veikt pārdomātākus pirkumus, līdz ar to – pārdomātākas dāvanas. Taču ko dāvināt kādam, kam nekā netrūkst? Lasi un uzzini, kāpēc dāvināt dāvanu karti […]

Viedokļi par to, kas ir laba dāvana atšķiras. Vienam patīk dažādi mīļi dekoratīvi sīkumi, tikmēr cits priekšroku dod tikai un vienīgi praktiskām dāvanām, kurām spēs rast pielietojumu ikdienā. Mūsdienu dzīves ritms cilvēkus mudina veikt pārdomātākus pirkumus, līdz ar to – pārdomātākas dāvanas. Taču ko dāvināt kādam, kam nekā netrūkst? Lasi un uzzini, kāpēc dāvināt dāvanu karti būs gudrākais risinājums.

Kas ir dāvanu karte?

Dāvanu karti varētu dēvēt arī par virtuālu tirdzniecības vietas valūtu, ar kuras palīdzību noteikta laika ietvaros, vari apmaksāt preces vai pakalpojumus. Mūsdienās dāvanu kartes opcija sastopama turpat vai katrā veikalā, skaistumkopšanas salonā, restorānā vai jebkur citur, kur piedāvā pakalpojumu vai preču pārdošanu. Tas ir ērti un izdevīgi gan uzņēmējiem, gan cilvēkiem, kas iegādājas dāvanu kartes. Uzņēmēji tādā veidā var veicināt savu peļņu, savukārt dāvanu karšu pircēji viegli, ātri un ērti atrod sev mīļajiem nepieciešamo dāvanu.

Plusi un mīnusi, izvēloties dāvināt dāvanu karti

Kā jau iepriekš minējām, viedokļi par to, kas ir laba dāvana, ir ārkārtīgi dažādi. Cilvēkus varētu pat iedalīt trīs dažādās grupās:

  •  Tie, kas vēlas dāvināt personalizētu, sirsnīgu dāvanu, kurā ir ieguldīts laiks un īpaša doma. Dāvana ne vienmēr un obligāti ir ar praktisku pielietojumu.
  • Tie, kas praktiskumam piešķir ārkārtīgi lielu nozīmi. Viņi pavada laiku domājot, ko dāvanas saņēmējs tiešām vēlēsies izmantot ikdienā un, kas viņam ir nepieciešams.
  • Tie, kas par dāvanām domā pēdējā brīdī un vēlas ātru, ērtu un piemērotu risinājumu.

Priekšrocības dāvanu kartes iegādei:

+ Varat iekļauties noteiktā budžetā. Ja vēlaties iekļauties 50.00 eiro robežās, tad varat iztērēt precīzi 50.00 eiro un ne centa vairāk. Tas varētu būt aktuāli tiem, kas meklē dāvanu kādam kolēģim un par tās budžetu cenšas vienoties kolektīva starpā.

+ Saņem dāvanu tagad un tūlīt. Dāvanu kartes pēc apmaksas, ar atsevišķiem izņēmumiem, ir iespējams saņemt dažu minūšu laikā. Tas aiztaupīs bažas par dāvanas piegādi, kā arī ietaupīs laiku un enerģiju staigājot no viena veikala uz citu.

+ Bieži vien cilvēks, kam dāvināsiet dāvanu karti, pats nekad nebūtu iedomājies, ka viņam kas tāds nepieciešams. Piemēram, lēciens ar izpletni vai lidojums ar paraplānu. Bieži vien šāda dāvana kalpo, kā labs grūdiens, lai darītu lietas, uz kurām citādi nekad nesaņemtos, jo pietrūkst laika, uzņēmības vai līdzekļu.

+ Elektroniskās dāvanu kartes būs sevišķi laba dāvana kādam, kas piekopj nu jau tik ļoti populāro “zero waste”, jeb bezatkritumu dzīvesveidu. Būsiet vismaz uz 90% pārliecināti, ka cilvēks iegādāsies tikai sev nepieciešamo un nevilšus nebūsiet izjaukuši viņa minimālismā ieturēto dzīvesveidu, ar kādu lieku interjera priekšmetu, dabai nedraudzīgu kosmētikas produktu u.tml.

Daži no mīnusiem dāvanu kartes iegādei:

– Cilvēks, kam tā tiek dāvāta, var nodomāt, ka neesat ieguldījuši pietiekoši ilgu laiku, izdomu vai interesi dāvanas izvēlē.

– Katrai dāvanu kartei ir derīguma termiņš, kura laikā cilvēks, iespējams, nevarēs pagūt to izmantot.

– Varat nošaut nedaudz greizi un cilvēkam nebūs intereses dāvanu karti izmantot. Tā vēlāk var tikt pārdāvināta vai pat aizmirsta.

Dažās dzīves situācijās šie mīnusi var pārvērsties par priekšrocībām, piemēram:

+ Dāvanu karte ir piemērota mazpazīstamam cilvēkam – nesen iepazītam kolēģim, skolotājam vai jebkuram citam, par kura interesēm ziniet pavisam maz. Kurš gan nenovērtēs kino, teātra vai restorāna dāvanu karti?

+ Dāvanu kartes derīguma termiņš bieži vien dod izvēles brīvību. Nav jādomā, kuros datumos cilvēkam būs vai nebūs kādi citi, neatliekami plāni. Termiņš, ar atsevišķiem izņēmumiem, parasti ir 6 līdz 12 mēneši. Tas ir pietiekoši ilgs laiks, lai dāvanu karti varētu izmantot.

VisasDavanas.lv dāvanu kartes

Arī dāvanu portāls VisasDavanas.lv piedāvā simtiem dažādas dāvanu kartes, kas iedalītas 14 kategorijās un ir paredzētas dažādiem vecumiem, interesēm un hobijiem. Dāvanu iespējams atlasīt ar īpaša filtra palīdzību, norādot saņēmēja dzimumu, vecumu, dāvanas summu un notikumu, kam par godu meklē dāvanu (kāzas, dzimšanas diena, kristības u.t.t.). Tāpat arī vari norādīt, kāds cilvēks šķiet pēc dabas – piedzīvojumu meklētājs, biznesmenis, zaļi domājošais u.c.

Dāvanu filtrs

 

VisasDavanas.lv dāvanu kartes ir iespējams saņemt elektroniski savā e-pastā vien dažu minūšu laikā pēc apmaksas. Tāpat arī iespējams tās saņemt izdrukātā veidā pa pastu, ar kurjeru vai t/c Riga Plaza veikalā “Goody”. Ja meklējat ātrāko veidu, iesakām izvēlēties saņemšanu elektroniski vai uz vietas t/c Riga Plaza. Ja neesat no Rīgas un laika vēl gana, varam skaisto aploksnīti nosūtīt uz Jūsu norādīto adresi 2-3 darbdienu laikā.

Fiziski izdrukātās dāvanu kartes atšķiras ar savu dizainu. Tās ir gatavotas no krāsaina kartona, kas salocīts aploksnes formā un aizlīmēts ar zīmogam līdzīgu uzlīmi. Arī elektroniskās dāvanu kartes dizains nav peļams, taču daudz vienkāršāks. To paši varat izdrukāt ar krāsainā vai melnbaltā printera palīdzību uz A4 lapas mājas apstākļos. Pēc tam salocītu ievietot kādā sevis izvēlētā aploksnē, un pasniegt kā dāvanu.

Izdrukātās dāvanu kartes izskats

Izdrukātās dāvanu kartes izskats no priekšpuses

Izdrukātās dāvanu kartes izskats no priekšpuses

Izdrukātās dāvanu kartes izskats no aizmugures

Jebkura no mūsu portālā atrodamajām dāvanu kartēm būs derīga 12 mēnešus no tās iegādes brīža. Tas nozīmē, ka pat ja kāda no sezonas izklaidēm attiecīgajā brīdī nebūs pieejama, tai varēsiet paspēt pieteikties nākamajā sezonā, nezaudējot dāvanu karti. Tas vairāk būtu aktuāli ūdens aktivitātēm un izklaidēm, kas notiek brīvā dabā vai, kuras ietekmē kādi noteikti laika apstākļi (sniegs, vējš, lietus u.tml.).

Ko darīt, ja Jums uzdāvināts lēciens ar izpletni, taču tam nu nekādi nespējat un negribat saņemties? Dāvanu karti varat apmainīt pret jebkuru citu no mūsu portālā atrodamajām. Piemēram, kādu pavārmākslas meistarklasi vai restorāna apmeklējumu. Tās termiņš maiņas rezultātā paliks nemainīgs, tāpēc par šādu iespēju iesakām domāt laicīgi. Ja dāvanu karti apmainīsiet, tai būs tieši tas pats derīguma termiņš, kas bijis vecajai.

Nav ne jausmas, kuru no dāvanu kartēm izvēlēties un ļoti bail nošaut greizi? Izvēlieties VisasDavanas.lv dāvanu karti nomināla vērtībā. Ar tās rezervācijas kodu, dāvanas saņēmējs varēs pats izvēlēties, kuru no mūsu piedāvātajiem pakalpojumiem izmantot. Ja izvēlētā pakalpojuma summa pārsniegs dāvanu kartes vērtību, dāvanas saņēmējs starpību varēs apmaksāt pats. Taču esiet vērīgi ar dāvanu kartes termiņu – to ieteicams dāvināt ļoti drīz pēc iegādes, jo arī tās termiņš pēc maiņas paliek nemainīgs.

 

Mēs, protams, vēlētos iedrošināt nebaidīties no dāvanu karšu dāvināšanas. Tas ne vienmēr liecina par izdomas trūkumu vai bezpersonisku dāvanu. Bieži vien tā ir gudrākā izvēle, jo dāvanu karte var izrādīties praktiskāka par jebkuru īpaši personalizētu krūzīti vai krekliņu. Beigu beigās, jebkura dāvana ir forša, ja tā dāvāta no sirds, vai ne?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adventes kalendāri – pašdarinātu pārsteigumu idejas

Ziemassvētku sagaidīšana ir pats skaistākais un interesantākais laiks gadā, it īpaši ja decembris iesācies tik sniegbalts, kā šogad. Katras nedēļas svētdienā mēs aizdedzinām par vienu sveci vairāk savā adventes vainagā. Taču kā ar adventes kalendāriem –  vai tie ir daļas no Tavas ģimenes Ziemassvētku tradīcijām? Ja nē, tad mēs pastāstīsim vairāk par šo lielisko svētku […]

Lasīt tālāk

Dāvināt dāvanu karti: bezpersoniski vai gudri?

Viedokļi par to, kas ir laba dāvana atšķiras. Vienam patīk dažādi mīļi dekoratīvi sīkumi, tikmēr cits priekšroku dod tikai un vienīgi praktiskām dāvanām, kurām spēs rast pielietojumu ikdienā. Mūsdienu dzīves ritms cilvēkus mudina veikt pārdomātākus pirkumus, līdz ar to – pārdomātākas dāvanas. Taču ko dāvināt kādam, kam nekā netrūkst? Lasi un uzzini, kāpēc dāvināt dāvanu karti […]

Lasīt tālāk

5 sirsnīgas dāvanas kāzu svinībās

Jau kopš sen seniem laikiem iecienītākais kāzu rīkošanas laiks bijis vasaras vidus un septembra sākums. Dažiem svarīgu lomu spēlē laikapstākļi, citiem tie ir zīmīgi pirmās tikšanās reizes datumi, vēl kāds piesaista ezotēriku, izrēķinot labvēlīgāko datumu ar numeroloģijas palīdzību. Jebkurā gadījumā, arī Tavā rīcībā noteikti jau nonācis kāds kāzu ielūgums un plānotais datums ir teju vai aiz stūra. Ko vilkt? Kā izbrīvēt laiku darbā? Taču pats svarīgākais – ko tad īsti dāvināt jaunajam pārim?

Lasīt tālāk