Oriģinālas dāvanu idejas

3 oriģinālas Ziemassvētku dāvanu idejas

Pirmssvētku steigā atrast neredzētu, interesantu un oriģinālu dāvanu nepavisam nav viegli. Sevišķi, ja laika atlicis maz un ja ar kādu cilvēku esi pavadījis kopā jau daudzus gadus un kopā nosvinēti arī daudzi Ziemassvētki. Šādā gadījumā interesantu un oriģinālu dāvanu ideju saraksts var tikt izsmelts.

Droši, ka ikviens reiz ir nonācis situācijā, kad šķiet – nav ne jausmas, ar kādu dāvanu varētu pārsteigt mammu, brāli, labāko draudzeni vai mīļoto vīrieti. Visas tradicionālās – praktiskās dāvanas jau reiz ir bijušas. Gan džemperi un zeķes, gan makšķernieku komplekti, auskari un mīļākās smaržas – tas viss jau reiz ir dāvināts. Gribētos kādu neparastu dāvanu, kas patiešām pārsteidz un sajūsmina. Tādu dāvanu, ko apdāvināmais nepavisam nav gaidījis.

Tādā gadījumā, lieti noderēs šīs 3 idejas oriģinālas un neparastas dāvanas izvēlei. Šīs alternatīvo dāvanu iespējas ir arī pietiekami universālas, lai varētu pielāgot praktiski jebkura vecuma un dzimuma dāvanas saņēmējam – no vecmāmiņas līdz mazajai māsai.

Jauns hobijs

Tieši tā – lieliska, alternatīva dāvana visam jau kādreiz redzētajam, ir uzdāvināt cilvēkam jaunu hobiju. To var pavisam viegli izdarīt, uzdāvinot dāvanu karti uz kādiem kursiem vai apmācībām. Šī dāvana kalpos kā ievads jaunā nodarbē, kas, iespējams, pārvērtīsies par dāvanas saņēmēja jauno hobiju. Pirms iegādājies dāvanu – hobiju, kārtīgi padomā par apdāvināmā interesēm un talantiem. Piemēram, draudzenei, kurai vienmēr paticis zīmēt ideāla dāvana būs kursi ķermeņa apgleznošanai ar hennu. Mammai, kurai garšo vīns – iespēja par to uzzināt ko vairāk, apmeklējot ievada kursu vīna degustāciju mākslā. Jaunākajai māsai vai brālim ļoti noderēs kursi autovadītāja apliecības iegūšanai. Bet tētim vai mīļajam vīram varbūt ir pienācis pēdējais laiks savu veco hobiju nomainīt uz jaunu, daudz modernāku, piemēram, golfa spēli vai vindsērfingu.

individuala-vindserfinga-apmaciba-5_3483572921

Kvesti

Kvesti pēdējā laikā ieguvuši ļoti lielu popularitāti, tomēr vēl arvien lielai daļai cilvēki izraisa izbrīnu – kas tas par zvēru? Kvests ir lomu, atjautības un prāta spēle, kurā piedalās komanda, ko parasti veido draugu vai ģimenes grupa 2- 6 cilvēku sastāvā. Dalībnieki tiek ieslēgti tematiskā istabā, no kuras, sekojot dažādām norādēm un risinot atjautības uzdevumus, ir jāaizkļūst ārā 60 minūšu laikā. Tā ir ideāla dāvanas alternatīva ģimenei vai draugiem, kuriem visas tradicionālās dāvanas sen jau ir iedāvātas. Kvesta spēļu piedāvājums ir ļoti plašs, un ir iespējams atrast ko piemērotu katrai gaumei – ekstrēmu izjūtu cienītājiem patiks kāda no šausmu tematikas istabām, spiegu un detektīvu filmu fani priecāsies par iespēju izspēlēt Džeimsa Bonda kvestu, bet mazākajiem spēlētājiem lieliska dāvana būs īpašais bērnu kvests.

bernu-kvests-piratu-sala_3801657218

Paliekoša un dziļi personiska dāvana

Lielisks veids kā pārsteigt ar oriģinālu dāvanu, ir uzdāvināt ko ļoti personisku – tādu, ko nevar tāpat vien nopirkt veikalā. Kaut ko, kas ir gana praktisks, lai dāvanas saņēmējs to varētu lietot (būsim godīgi – nevienam nepatīk nelietderīgas mantas, kas lieki aizņem dzīves telpu), bet arī gana neordinārs, lai nebūtu nopērkams jebkurā vietā. Laba alternatīva dāvana ir kas tāds, kas nepārprotami ir unikāls un vienreizējs. Piemēram, glezna vai karikatūra ar dāvanas saņēmēju – šāda lieta ir arī praktiski izmantojama interjera papildināšanā, tomēr būs absolūti unikāla un personalizēta. Tāpat lieliska oriģinālā dāvana būs individuāla fotosesija, komplektā ar fotogrāfiju rāmīti, kurā ievietot skaistās bildes – tas kalpos kā brīnišķīga, paliekoša atmiņa no šī piedzīvojuma, kā arī izdaiļos mājokli. Brīnišķīga dāvana, kura tieši tāda pasaulē būs absolūti vienā eksemplārā ir koks kastē – īpaši sagatavota kastīte ar kāda koka sēklu, kas jālaista un jāgaida, kad kociņš izaugs, lai to pārstādītu savā dārzā. Šāds paša audzēts koks būs patiesa un unikāla vērtība, kas atgādinās par dāvinātāju vēl ilgus gadus.

individuala-fotosesija-4_3335529698

15/12/2016
Kategorija Dāvana, Idejas, Padomi, Ziemassvētki |Tagi

Adventes kalendāri – pašdarinātu pārsteigumu idejas

Ziemassvētku sagaidīšana ir pats skaistākais un interesantākais laiks gadā, it īpaši ja decembris iesācies tik sniegbalts, kā šogad. Katras nedēļas svētdienā mēs aizdedzinām par vienu sveci vairāk savā adventes vainagā. Taču kā ar adventes kalendāriem –  vai tie ir daļas no Tavas ģimenes Ziemassvētku tradīcijām? Ja nē, tad mēs pastāstīsim vairāk par šo lielisko svētku […]

Lasīt tālāk

Dāvināt dāvanu karti: bezpersoniski vai gudri?

Viedokļi par to, kas ir laba dāvana atšķiras. Vienam patīk dažādi mīļi dekoratīvi sīkumi, tikmēr cits priekšroku dod tikai un vienīgi praktiskām dāvanām, kurām spēs rast pielietojumu ikdienā. Mūsdienu dzīves ritms cilvēkus mudina veikt pārdomātākus pirkumus, līdz ar to – pārdomātākas dāvanas. Taču ko dāvināt kādam, kam nekā netrūkst? Lasi un uzzini, kāpēc dāvināt dāvanu karti […]

Lasīt tālāk

5 sirsnīgas dāvanas kāzu svinībās

Jau kopš sen seniem laikiem iecienītākais kāzu rīkošanas laiks bijis vasaras vidus un septembra sākums. Dažiem svarīgu lomu spēlē laikapstākļi, citiem tie ir zīmīgi pirmās tikšanās reizes datumi, vēl kāds piesaista ezotēriku, izrēķinot labvēlīgāko datumu ar numeroloģijas palīdzību. Jebkurā gadījumā, arī Tavā rīcībā noteikti jau nonācis kāds kāzu ielūgums un plānotais datums ir teju vai aiz stūra. Ko vilkt? Kā izbrīvēt laiku darbā? Taču pats svarīgākais – ko tad īsti dāvināt jaunajam pārim?

Lasīt tālāk