Kāzu galds

Kāzu galda klāšana ir viena no šādas plānošanas sastāvdaļām. Liela uzmanība jāpievērš tam, vai visiem viesiem būs ērti sasēsties pie kāzu galda, lai mierīgi un patīkami varētu baudīt kāzu mielastu.

Kā siet Jāņu sieru? 10 lieliskas receptes!

Siera gatavošanas pirmsākumi meklējami jau senā aizvēsturē. Arheoloģiskie izrakumi Ēģiptes kapenēs 2000 gadā pirms mūsu ēras apstiprina siera siešanas tradīciju senumu. Tomēr arī Latvijā senās Jāņu tradīcijas paredz siera siešanu kā neatņemamu svētku sastāvdaļu. Jāņu siera dzeltenais ritulis rotā ikvienu vasaras saulgriežu svētku gadu. Pamēģini arī tu pagatavot sieru!

7 interesantas Jāņu tradīcijas!

Jāņi laikam tomēr ir vieni no populārākajiem tautas svētkiem Latvijā un ikviens vairāk vai mazāk ievēro kādu no zināmākajām Jāņu tradīcijām - kaut vai ugunskura iekuršanu, vainagu pīšanu un saullēkta gaidīšanu. Taču parokoties pa latviešu ticējumiem un tradīcijām, var atrast ne vienu vien interesantu norādi uz to, kas un kāpēc reiz tika Jāņos darīts un šeit piedāvāju 7 interesantu tradīciju apkopojumu, kuru ieviešanu savā svētku programmā varētu apsvērt arī Tu.

Vegānas Ziemassvētku vakariņas

Man jābūt paēdušai, lai būtu miers virs zemes. Man vajadzīgas tradīcijas, lai saglabātos piederības sajūta. Vajag raksturīgo aromātu, lai rastos īstā noskaņa.
Jums arī? Tad klāsim svētku galdu! Vegānu – lai vairotu mīlestību pret saviem tuvākajiem (dzīvniekiem tai skaitā), tomēr tradīciju garam atbilstošu un vienkārši pagatavojamu (jo svētki nav domāti tam, lai pārstrādātos), sātīgu, lai miers un labs prāts, kārdinoši aromātisku, lai prieks un cerības sirdī. Lai izdodas skaisti nosvinēt, lai piepildās vēlmes, lai nāk jauns un laimīgāks gads!

Zemenes: idejas svētku galdam

Zemenes – tās pašas par sevi jau ir svētki, izredzēto ēdiens, kas baudāms ne tikai ar garšas kārpiņām, bet arī ar degunu, acīm un sajūtām. Iespējas, kā šo dievišķo ogu iekļaut svētku galdā ir patiešām plašas. Zemenes lieliski iederas jebkurā ballītē – gan bērnu (bērni novērtēs desertus), gan pieaugušo (te var eksperimentēt arī ar sāļajiem kārumiem un alkoholisko boli).

Bole: vasaras aktuālākais dzēriens

Bole nav vienkārši gardums, tas ir process – tās pagatavošana prasīs laiku, arī pasniegšana parasti ir kā interesants rituāls – saimnieki atnes stikla bļodu ar boli un ar kausiņiem to lej glāzēs. Galu galā arī ēšana/dzeršana ir kā notikums, ko papildina sarunas un smiekli. Bole ir dažādu augļu un ogu mikslis, kas papildināts ar alkoholiskiem vai bezalkoholiskiem dzirkstošiem dzērieniem.

Jaungada sagaidīšana mājās: ieteikumi

Ja šogad dosiet priekšroku Jaungada viesībām mājas apstākļos, lieti noderēs eksperta padoms, apsverot dekorācijas idejas, pusnakts ēdienkarti un citas svinību nianses. Piedāvājam ieskatīties populārās pasākumu organizēšanas ekspertes, vairāku grāmatu autores Marijas Makbraidas (Maria McBride) padomos, kā Jaunā gada sagaidīšanu mājās izvērst par patiesi elegantu pasākumu!